Електронна база даних сертифікації УкрСЕПРО знову працює в штатному режимі.

Як повідомляє прес-служба Держспоживстандарту, про це заявив голова відомства Олександр МАТВІЙЧУК на брифінгу 21 вересня.

Він повідомив, що був підписаний наказ Держспоживстандарту про скасування тимчасової системи роботи національної системи сертифікації і перехід на звичайний режим.

Відео дня

„Я взяв це питання на особистий контроль зважаючи на його державну значущість. Були мобілізовані всі ресурси для того, щоб якнайшвидше відновити процедуру видачі сертифікатів відповідності і знову працювати в режимі on-line”, – сказав А.МАТВІЙЧУК.

Він зазначив, що для відновлення роботи бази УкрСЕПРО не знадобилося бюджетних коштів, відповідна робота була виконана власними силами Державного підприємства „Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації і якості” за кілька днів.

А.МАТВІЙЧУК не назвав суми збитків, завданих внаслідок збою роботи бази, оскільки, за його словами, розслідування Служби безпеки України ще не завершене. При цьому він зазначив, що особи, винні в зриві діяльності електронної бази даних, усунені від роботи і будуть покарані відповідно до законодавства.

Нагадаємо, наприкінці серпня ц.р. перший заступник гендиректора Держпідприємства “Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації і якості” Сергій ДОРОТИЧ повідомив, що електронна база даних сертифікації “УкрСЕПРО” знищена.

Державна митна служба до надання Держспоживстандартом інформації з єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції здійснювала митне оформлення товарів, які підлягають обов`язковій сертифікації, на підставі сертифікатів відповідності, свідоцтв про визнання відповідності, рішень органів сертифікації.