Кабінет Міністрів України вирішив скоротити чисельність державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади і підпорядкованих їм територіальних органах, не менше ніж на 30%.

Про це йдеться у постанові уряду № 1128 від 10 грудня “Деякі заходи щодо забезпечення виконання Указу Президента України від 9 грудня 2010 р. № 1085” про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади, яку розміщено на Урядовому порталі.

Згідно з документом, центральним органам виконавчої влади необхідно подати у тижневий строк Міністерству фінансів пропозиції щодо граничної чисельності працівників апарату центральних органів виконавчої влади і підпорядкованих їм територіальних органів для їх узагальнення та внесення у десятиденний строк Кабінетові міністрів України проекту відповідного акта.

Відео дня

Крім того, передбачається зберегти на період дії існуючих умов оплати праці за керівними працівниками та директорами департаментів центральних органів виконавчої влади, переведеними в межах одного органу на іншу роботу у зв’язку із скороченням і реорганізацією, та працівниками Секретаріату Кабінету міністрів України, переведеними на іншу роботу до центральних органів виконавчої влади у зв’язку зі скороченням чисельності, умови оплати праці за попереднім місцем роботи та медичне обслуговування, яким вони користувалися.

Міністерство соціальної політики за погодженням з Міністерством фінансів має надавати роз’яснення щодо порядку застосування цього пункту.