Заступник голови Верховної Ради України Микола ТОМЕНКО вважає, що міністр внутрішніх справ Анатолій МОГИЛЬОВ має вибачитися перед суспільством за дезінформацію щодо можливого кровопролиття під час святкування у Києві Дня Соборності.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі М.ТОМЕНКА.

За словами віце-спікера, «непрофесійні та провокаційні дії Міністерства внутрішніх справ напередодні свята та його виступ у парламенті з відповідною заявою створили серйозну проблему в питанні підготовки заходів на належному рівні».

Відео дня

«Натомість, традиційно, відповідальність наших громадян, організованість керівників громадських організацій та політичних партій, які брали участь у заходах, забезпечили злагодженість, організованість, порядок та святкову атмосферу на всіх майданах», - підкреслив він.

За словами М.ТОМЕНКА, єдиною проблемою під час заходів була спроба міліції перешкодити громадянам з різних регіонів добиратися до Києва для участі у святкуванні Дня Соборності.

М.ТОМЕНКО переконаний, що за таких обставин було б правильно і справедливо міністру внутрішніх справ, який своєю заявою не лише намагався дискредитувати діяльність демократичних партій, а фактично і дискредитував Україну, офіційно вибачитися перед суспільством. Віце-спікер порадив МВС сконцентруватися не на виступах і заявах проти опозиції, а на активній роботі із запобігання в Україні скоєння терактів, які, на жаль, останнім часом стаються все частіше.

Як повідомляв УНІАН, 14 січня, А.МОГИЛЬОВ заявив під час виступу у ВР, що в МВС мають інформацію про те, що 22 січня в Києві планується кровопролиття.

За словами міністра, «у нас є інформація, що 22 числа акція протесту планується – планується кровопролиття у місті Києві». Він додав, що готується акція з тим, «щоб потім перед усім світом показати, що твориться в Україні».

«Я вас усіх попереджаю: ми всі ці факти задокументуємо – сил і засобів для цього вистачить, і потім кожен, хто це робив, відповідатиме перед законом», - сказав А.МОГИЛЬОВ.

22 січня у столичній міліції повідомили, що порушень громадського порядку у Києві під час заходів з нагоди Дня Соборності України не зафіксовано.

За даними правоохоронців, в урочистостях взяли участь близько 20 тисяч громадян. Охорону громадського порядку в різних районах столиці під час заходів забезпечували майже дві тисячі працівників міліції.