Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ заявляє про необхідність відновлення роботи над новою редакцією Конституції України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив на засіданні Науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, що проходить сьогодні у Києві.

«Безумовно, тема конституційної реформ постала фактично і практично одразу після прийняття цієї Конституції у 1996 році. І під різними гаслами, як кажуть, ще Конституція не була випробувана в Україні, ще вона не працювала – вже вона підлягала критиці», - зазначив В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

За його словами, це є сучасними реаліями, які викликані значною політизацією і політичною боротьбою в середині країни, що мають місце навколо проведення конституційної реформи.

«Із огляду на те, що є критична точка зору, яка дійсно відповідає вимогам часу і життю нашої країни, цей процес роботи над новою Конституцією треба відновити», - наголосив Президент.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 лютого, В.ЯНУКОВИЧ підписав указ про підтримку ініціативи Президента України у 1991-1994 роках Леоніда КРАВЧУКА щодо створення Конституційної Асамблеї для підготовки змін до Конституції України.

В.ЯНУКОВИЧ створив Науково-експертну групу з підготовки Конституційної Асамблеї. Група має узяти до відома запропоновану Л.КРАВЧУКОМ концепцію реформування Конституції України.