Україна і НАТО обговорили пріоритети Річної національної програми співпраці на поточний рік.
Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра закордонних справ України Павла КЛІМКІНА із заступником помічника Генерального секретаря НАТО з питань політики і безпеки Джеймсом АППАТУРАЄМ у Брюсселі.
Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики МЗС, сторони також обговорили актуальні питання відносин між Україною та НАТО, питання міжнародної безпеки, зокрема зусилля які докладає
міжнародне співтовариство в Афганістані та Лівії.
В ході зустрічі підкреслювалося, що недавня ліквідація спецпідрозділами США керівника "Аль-Каїди" Усами бен Ладена не повинна відвернути увагу від послідовних міжнародних зусиль, спрямованих на побудову суверенної, демократичної, розвиненої і безпечної держави Афганістан. У контексті триваючої військової кампанії в Лівії, представником Альянсу відзначається єдність міжнародної коаліції стосовно її цілі в цій країні, а також особливу увагу, яку приділяють НАТО з партнерами до операції «Об'єднаний захисник» з метою уникнення втрат серед цивільного населення.
Сторонами також обговорено питання, пов'язані з плануванням і організацією низки пріоритетних заходів у рамках партнерства між Україною і НАТО протягом цього року, в тому числі найближчих засідань Комісії Україна-НАТО.