Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ доручив Кабінету міністрів надати всю можливу допомогу, якої потребує Турецька Республіка для ліквідації наслідків руйнівного землетрусу.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави.

Президент України також висловив співчуття Президенту Турецької Республіки Абдулі ГЮЛЮ у зв’язку з численними людськими жертвами і значними руйнуваннями, що сталися внаслідок землетрусу в Туреччині.

Відео дня

«Із великим сумом сприйняли в Україні звістку про людські жертви і значні руйнування в Турецькій Республіці, що сталися внаслідок землетрусу. Від імені народу України та від себе особисто висловлюю Вам і родинам загиблих глибокі співчуття, а також прошу передати слова підтримки всім постраждалим внаслідок цієї природної катастрофи», – йдеться у співчутті глави Української держави.

Як повідомлялося, землетрус магнітудою 7,2 стався на південному сході Туреччини вдень 23 жовтня. У ніч на 24 жовтня у зруйнованій провінції стався ще один землетрус, цього разу - магнітудою 6,1.

Жертвами землетрусу стали 217 осіб, більше 1 тис. осіб постраждали.

Влада Туреччини не виключає, що кількість загиблих в результаті землетрусу в провінції Ван буде зростати в міру отримання інформації з інших постраждалих населених пунктів.

За попередніми оцінками, під завалами зруйнованих будівель поховані сотні людей.