Прага. Прем'єр-міністр України Микола АЗАРОВ вважає, що саміт УКРАЇНА-ЄС буде успішним, і на ньому буде підписано угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це український прем'єр заявив журналістам в Празі на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Чехії Петром НЕЧАСОМ.

"Сьогодні в Києві проходить виключно важливий саміт УКРАЇНА-ЄС. Я думаю, що саміт буде успішним і на ньому буде оголошено про завершення переговорів, пов'язаних з угодою про створення усеосяжної зони вільної торгівлі і угодою про політичну асоціацію", - сказав М.АЗАРОВ.

Відео дня

Він зазначив, що переговори проходили досить важко, непросто, зокрема, було проведено майже двадцять раундів переговорів. За словами глави уряду, Україна під час цих переговорів завжди прагнула знайти компроміс і взаємоприйнятні рішення з Європейським Союзом. "І це означало, що наш курс на європейську інтеграцію є стратегічним для нас курсом і не схильний до ніяких кон'юнктурних впливів", - сказав М.АЗАРОВ.

За його словами, ті компроміси, які були досягнуті під час проведення переговорів, є стратегічно важливими як для Європейського Союзу, так і для України.