У Держслужбі НС підтвердили загрозу підтоплення низинних районів КиєваУ Києві через інтенсивне танення снігу існує загроза підтоплення низинних районів міста.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Зокрема, за його словами, у зв’язку з великою кількістю снігу в Києві і області “підвищується рівень підтоплення низинних територій міста”. Але, за словами М.Болотських, при збалансованому регулюванні рівня води у Дніпровському каскаді, ці території будуть захищені.

Відео дня

“У Київській області у зв’язку з відсутністю оперативних систем можливе підтоплення талими і грунтовими водами окремих населених пунктів, особливо в районах приватної житлової забудови”, - сказав М.Болотських.

Голова Держслужби НС наголосив, що незадовільний стан підготовки до танення снігу є у Житомирській, Закарпатській, Тернопільській, Хмельницькій та Одеській областях. Зокрема у цих регіонах існують проблеми із розчисткою русел річок. Водночас М.Болотських зазначив, що для забезпечення безпеки під час танення снігу в Поліському регіоні українським службам необхідно використовувати служби з надзвичайних ситуацій Російської Федерації та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Азаров вимагає максимально підготуватися до танення снігу - є загроза великої повені

Мазурчак попереджає: в Києві "машини плаватимуть по дахи"

КМДА: Бортницької станції аерації ніщо не загрожує

У Попова запевняють, що підтоплення Києву не загрожує