Ярославський зробив офіційну заяву / Фото УНІАН

Сьогодні на сайті групи DCH опубліковано офіційну заяву власника і президента цієї групи Олександра Ярославського щодо Харківського авіазаводу (ДП Харківського авіаційного виробничого підприємства).

Ярославський відзначає, що йому «як харків'янину небайдужа доля Харківського авіазаводу - гордості нашого міста», чим і обумовлено його увагу до підприємства. «Одними реорганізаціями та перестановками реального відродження підприємства домогтися неможливо. Планами ситий не будеш, колективу ХАЗ потрібні зарплати та гарантії збереження робочих місць, незалежно від того, хто і як їх дасть. А значить, заводу необхідна реальна підтримка держави та значні приватні інвестиції», - вважає бізнесмен.

Нагадаємо, що заборгованість по заробітній платі перед працівниками ХАЗ становить 230 млн. Грн., Зарплати не платять з листопада 2019 р .; портфель замовлень відсутній.

Відео дня

Для того, щоб допомогти Харківському авіазаводу Олександр Ярославський готовий залучити $ 1 млрд. інвестицій. «Група DCH готова взяти відповідальність за відновлення флагмана вітчизняного авіабудування та залучити $ 1 млрд. На відновлення ХАЗ. З цієї суми $ 100 млн. Підуть на виплату боргів; $ 500 млн. На добудову літаків, виробництво яких вже розпочато, і закладку нових; $ 400 млн. На програми розвитку», - сказано в заяві на сайті DCH.

Бізнесмен підкреслив, що йому байдужий формат участі в долі ХАЗ - покупка або приватно-державне партнерство. «Важливо не упустити час. Група DCH готова до відкритого обговорення своїх пропозицій і має намір докласти всіх зусиль, щоб врятувати ХАЗ для Харкова та України», - заявив Ярославський.

Олександр Ярославський - один з найбільш відомих українських бізнесменів, входить в топ-10 рейтингу Forbes Ukraine. Родом з Харкова, вклав в розвиток Харківського регіону близько $ 1 млрд., Включаючи $ 300 млн. На підготовку міста до Євро-2012. Володіє та особисто керує групою DCH, що інвестує в такі сектори економіки, як фінанси, промисловість, транспорт, девелопмент і ін.

Серед його останніх придбань - банк «Кредит - Дніпро». DCH має серйозним портфелем промислових активів (Харківський тракторний завод, Дніпровський металургійний завод, криворізький рудник «Суха Балка») і неодноразово заявляла про інтерес до «великої приватизації» та підприємствам важкої промисловості. Нещодавно DCH розпочала активність в секторі авіабудування і знаходиться в процесі придбання понад 25% акцій ПАТ «Мотор Січ», що виробляє авіадвигуни. Про готовність підтримати Харківський авіазавод в DCH днями заявили в коментарі СМІ.HH