Нового голову Держрезерву призначать без конкурсу

Також Кабмін доручив міністру призначити заступника голови Держрезерву.

Кабінет Міністрів України доручив міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігорю Петрашку призначити голову Державного агентства резерву, а також його першого заступника.

Відповідні розпорядження №1571-р та №1572-р від 16 грудня оприлюднені на урядовому порталі.

Читайте такожКабмін змінив голів "Аграрного фонду" та Держрезерву

У розпорядженнях сказано, що глава Держрезерву і його заступник будуть призначені шляхом укладення контракту про проходження державної служби.

При цьому Петрашка визначено уповноваженою особою для проведення співбесіди.

Хронологія подій

13 травня Кабінет Міністрів звільнив Ярослава Погорілого з посади голови Державного агентства резерву України та призначив тимчасово виконуючим обов'язки Микиту Барабаша.

Проведений у 2020 році аудит Держрезерву підтвердив мільйонні збитки, розкрадання тисяч тонн запасів, наявність на складах простроченої продукції на сотні мільйонів доларів і фінансові махінації.

Держрезерв

Державне агентство резерву України - Держрезерв - центральний орган виконавчої влади, координується Кабінетом Міністрів. Система державного резерву - це група підприємств і організацій, завданням яких є організація зберігання продовольчих, енергетичних, промислових та інших товарів на випадок надзвичайних ситуацій державного масштабу.