Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів звільнив Івана Баришева з посади голови правління ПАТ "Аграрний фонд" й призначив на цю посаду Богдана Банчука.

Читайте такожВітренко заявивши, що його звільняють з «Нафтогазу», і розкритикував Коболєва

Про це у своєму Telegram-каналі написав народний депутат Олексій Гончаренко, який був присутній на засіданні уряду 13 травня.

Відео дня

"Кабмін ухвалив проект розпорядження про усунення Баришева Івана Григоровича від виконання обов'язків голови правління ПАТ "Аграрний фонд". Виконуючим обов'язки голови правління ПАТ "Аграрний фонд" призначили Банчука Богдана Миколайовича", - написав він.

Крім того, Кабмін звільнив Ярослава Погорілого з посади голови Державного агентства резерву України й призначив тимчасово виконуючим обов'язки Микиту Барабаша.

Довідка УНІАН. ПАТ "Аграрний фонд" було створено у 2013 році. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його перероблення.

Державне агентство резерву України (Держрезерв) - центральний орган виконавчої влади, координується Кабінетом міністрів. Система державного резерву – це група підприємств і організацій, завданням яких є організація зберігання продовольчих, енергетичних, промислових та інших товарів на випадок надзвичайних ситуацій державного масштабу.