Також були прийняті й інші кадрові рішення /фото УНІАН Володимир Гонтар

Кабінет міністрів на сьогоднішньому позачерговому засіданні призначив Ірину Король тимчасово виконуючою обов'язки голови Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції України.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Читайте такожКабмін звільнив голову Держархбудінспекції

Відео дня

Згідно з повідомленням, також на засіданні Михайло Лев призначений заступником Голови Державного космічного агентства України, а Марина Смирнова – заступником голови Державної служби України з питань геодезії, криптографії та кадастру. Обидва ці призначення відбулися шляхом укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину.

Скріншот з Facebook

Хронологія подій

  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль переконаний, що до кінця жовтня буде завершено реформування Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції.
  • 13 березня Кабінет міністрів прийняв рішення про ліквідацію Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції (ДАБІ).
  • Постановою №218 було ліквідовано ДАБІ та створено центральний орган виконавчої влади - державну сервісну службу містобудування України (Держсервісбуд).
  • Основними завданнями нової структури є надання (отримання, реєстрація), відмова у видачі або анулювання (скасування) документів, що дають право на виконання підготовчих і будівельних робіт, прийняття в експлуатацію добудованих об'єктів.
  • Постановою №219 було створено ще два центральних органи виконавчої влади: Державна інспекція містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні.
  • Державні органи мають здійснювати політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, технічного регулювання у сфері містобудування. Діяльність нових органів координується Кабміном через міністра розвитку громад і територій.
  • 23 жовтня 2020 року уряд визнав таким, що втратив чинність розпорядження Про тимчасове виконання обов'язків голови Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції (ДАБІ) України Богданом Федоренком.