Ілюстрація REUTERS

Компанія Google, що є однією з найбільших IT-компаній світу, готується до тривалої пандемії.

Компанія Google дозволить співробітникам працювати з дому принаймні до липня 2021 року, повідомляє CNN.

Читайте такожGoogle інвестує $4,5 мільярда у виробництво бюджетних смартфонів в Індії

Відео дня

Добровільна дистанційна робота

Раніше в компанії заявляли, що більшість співробітників будуть працювати віддалено до кінця 2020 року, а деякому буде дозволено повернутися до офісів раніше.

Це рішення свідчить про те, що компанія готується до тривалої пандемії, що може спонукати інші компанії наслідувати приклад Google.

Нові офіси по всьому світу

Гендиректор Google Сундар Пичаі заявив, що компанія відкрила 42 офісу по всьому світу.

«Щоб дати співробітникам можливість планувати майбутнє заздалегідь, ми розширимо нашу глобальну добровільну віддалену роботу до 30 червня 2021 року для посад, які не вимагають присутності в офісі», — йдеться у зверненні Пичаі до співробітників.

Динаміка повернення в офіси

  • 11 березня 2020 року Кабінет міністрів через поширення коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.
  • У квітні 2020 року стало відомо про те, що після карантину, запровадженого в Україні за поширення коронавірусу, до 30% співробітників у сфері нерухомості залишаться працювати віддалено.
  • 14 липня 2020 року стало відомо про те, що більш ніж половина німецьких компаній хочуть залишити для своїх працівників можливість дистанційної роботи й після завершення епідемії коронавірусу.