фото metinvestholding.com

Група Метінвест увійшла до переліку п’яти найкращих роботодавців України за версією журналу "ТОП-100. Рейтинги найбільших". Також компанія була відзначена у спеціальній номінації "Найкращі корпоративні освітні програми".

Редколегія журналу та спеціальне експертне журі визначило 50 компаній, які є відповідальними роботодавцями й попри війну інвестують у свій головний актив - людей.

Кандидатів оцінювали за спеціальними критеріями: ресоціалізація ветеранів, політика винагород та зарплат, інвестиції в корпоративну освіту, поліпшення добробуту персоналу та інновації, які застосовують компанії у своїй кадровій політиці.

Відео дня

До longlist увійшли найбільші за виторгом компанії країни за минулий та поточний рік та визнані галузеві лідери. А до shortlist потрапили ті, хто отримав найбільше балів від експертного журі та  редколегії. Також враховувалася впізнаваність бренду роботодавця під час онлайн-голосування.

Церемонія нагородження найкращих роботодавців України відбулася 14 вересня у Києві на HR Wisdom Summit 2023. Представниця Метінвесту взяла участь у панельній дискусії щодо стратегій ресоціалізації ветеранів. 

"Суспільство має стати інклюзивнішим, реінтеграція — не проблема, а нова реальність", – говорить Тетяна Петрук, директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи Метінвест.

Здобутком компанії у сфері освіти журі вважає запуск у вересні 2022 року першого в Україні недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест Політехніка": попри війну та окупацію Маріуполя понад 350 студентів дистанційно навчаються за сучасними інженерно-технічними спеціальностями, поєднуючи університетську теорію з практикою на підприємствах Метінвесту.

До першої п’ятірки кращих роботодавців ввійшли також "Київстар", "Нова пошта", "Кернел" та "Філіп Морріс Україна". 

Як відомо, компанія "Метінвест" системно допомагає своїм працівникам: надає кошти на ремонт та відновлення житла, враженого російськими ракетами, а також забезпечує лікування на психологічну реабілітацію робітникам та членам їхніх сімей. Так, вже понад 150 дітей, що постраждали внаслідок війни, пройшли програму психологічної реабілітації в оздоровчому центрі в Карпатах.

Також компанія, у координації з Фондом Ріната Ахметова створила гуманітарну ініціативу "Рятуємо життя". За 15 місяців повномасштабної війни проєкт допоміг майже 500 тисячам людей у 70 територіальних громадах: українці отримали близько 4200 тонн продуктів і засобів гігієни, а лікарні — медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на 250 тисяч євро.