В українських школах викладатимуть ази підприємництва

Предмет про підприємництво буде орієнтований на учнів старших класів.

Міністерство цифрової трансформації планує впровадити шкільний навчальний предмет про підприємництво, який буде орієнтований на учнів старших класів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан на прес-конференції в Києві.

Читайте такожУкраїні виділять 58 мільйонів євро на будівництво та ремонт ПТУ

Нова дисципліна

«Ми в Мінцифри плануємо запустити в цьому році факультативний предмет про підприємництво для школярів 10-11 класів. Я сподіваюся, що в кінці цієї осені ми зможемо це зробити», - сказала вона.

Центри підтримки підприємництва

Крім цього, Іонан повідомила, що в найближчі роки Мінцифри планує відкрити центри підтримки підприємництва "Дія.Бізнес" у всіх містах.

"Цього року ми плануємо ще кілька відкриттів. Наступні два відкриття - Миколаїв і Черкаси. Ще десяток центрів у нас знаходяться в роботі. Ми плануємо покрити практично всі міста такими центрами", - сказала вона.

Інноваційне підприємництво

У серпні Міністерство цифрової трансформації заявило про плани ввести в українських університетах курс "інноваційне підприємництво та управління стартап-проектами" в рамках проекту "підприємницький університет".

Інклюзивна освіта

Міністерство освіти та науки розробило проект Національної стратегії розвитку інклюзивної освіти на 2020-2030 роки та план заходів щодо її реалізації. Станом на вересень 2020 року було відкрито 633 інклюзивно-ресурсних центри, а в минулому навчальному році в 35,14% шкіл були інклюзивні класи.