Ілюстрація REUTERS

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розглядає можливість виділення Україні 58 млн євро на будівництво нових і модернізацію існуючих установ професійної технічної освіти в 10 областях країни.

Про це повідомила прес-служба ЄІБ на своєму офіційному веб-сайті.

Читайте такожНа енергоефективність українських шкіл, лікарень та дитсадків виділять 300 мільйонів євро

Відео дня

Терміни

Цей кредит має доповнити фінансовану Фінляндією, Польщею, Німеччиною та Естонією програму розвитку профтехосвіти в Україні EU4Skills.

Однак, в ЄІБ не уточнили, коли буде завершена оцінка проекту та виділені кошти на його реалізацію.

ЄІБ

Європейський інвестиційний банк - кредитна установа Європейського Союзу для фінансування у формі довгострокових кредитів та єдиний банк, що належить та представляє інтереси держав - членів ЄС.

Банк є найбільшим у світі міжнародним позичальником і кредитором за обсягами, надає фінансування та експертизу для надійних і стабільних інвестиційних проектів, що сприяють досягненню цілей політики ЄС.

Хронологія подій

  • 1 липня ЄІБ в рамках програми InnovFin Science погодив надання кредиту у розмірі 50 млн євро для першого інноваційного парку України UNIT.City, який буде спрямований на фінансування проекту будівництва академії ІТ-освіти та багатофункціонального офісного простору для технологічних компаній.
  • 7 липня 2020 року стало відомо про те, що Європейський інвестиційний банк виділить Україні 300 млн євро кредиту на проект з енергоефективності громадських будівель.
  • Очікується, що проект з енергоефективності громадських будівель в Україні буде підкріплений кредитом від ЄІБ і грантовими внесками Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд Е5Р) та ЄС в доповнення до консультаційних послуг.
  • До кінця 2020 року до кінця року Міністерство інфраструктури планувало підписати угоду з Європейським інвестиційним банком про виділення 200 млн євро на розвиток міського громадського транспорту України.
  • У 2019 році Європейський Союз і його фінансові інститути надали Україні 6 млрд євро на інфраструктурні проекти в рамках різних програм.