МВФ запропонував програму по боротьбі з коронавірусом у світі / фото REUTERS

Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонував ініціативу по боротьбі з коронавірусом. Її вартість оцінюється в $50 млрд. Програма включає вакцинацію, тестування і захист від ризиків погіршення ситуації.

Як повідомляється на сайті фонду, МВФ пропонує збільшити число щеплених від коронавірусу до 40% населення планети в 2021 році і до 60% в першій половині 2022 року.

Також фонд вважає, що потрібно забезпечити повсюдне тестування на COVID-19, підтримувати запаси ліків, посилити заходи з охорони здоров'я населення там, де спостерігається низький рівень вакцинації.

Відео дня

Третій захід стосується страхування ризиків погіршення ситуації. Вона включає в себе інвестиції в додаткові потужності з виробництва вакцин на 1 млрд доз, на дослідження і розробку планів дій при надзвичайних ситуаціях, передає kommersant.

$35 млрд пропонується направити в якості грантового фінансування. $22 млрд з них повинні виділити країни G20, а решта $13 млрд будуть отримані з інших джерел. Передбачається, що решту $15 млрд дадуть країни, «потенційно підтримані механізмами фінансування проти COVID-19, створеними багатосторонніми банками розвитку».

Коронавірус у світі

У світі зареєстровано 165 млн заражень коронавірусом. Лідери - США (33,1 млн), Індія (26 млн), Бразилія (15,9 млн), Франція (6 млн) і Туреччина (5,2 млн).