Руслан Іллічов / фото 24tv.ua

За оцінками експертів, від березня найбільших втрат зазнають сфера послуг, готельно-ресторанний та туристичний бізнес. Через скорочення попиту, транспортні обмеження та падіння обсягів виробництва. Нині ж ситуація трохи покращилась, проте до позитивних показників ще далеко. Додатковий тиск створюють мільйони заробітчан, які не можуть знайти роботу в своїй державі, стверджує Руслан Іллічов, генеральний директор Федерації роботодавців України.

«Ми розуміємо, що сьогодні говорити, що фактично вже все добре на ринку праці – це не так. Але, головне питання сьогодні не кількість безробітних, а головне питання, що має зробити держава, скажімо вирівнювати ситуацію на ринку праці, створювати робочі місця і фактично готуватись до наступного, якщо він буде, спалаху COVID-19», – запевнив Руслан Іллічов.

За таких умов пріоритетом для влади має стати збереження робочих місць, підтримка національних виробників та незахищених українців, вважає експерт.

Відео дня

Разом з тим, як стало відомо, в уряді не виключають можливості подальшого подовження карантину та навіть запровадження в країні надзвичайного стану. У разі істотного погіршення епідеміологічної ситуації.