За документ проголосували 269 депутатів / фото УНІАН Кузьмін Олександр

Верховна Рада схвалила законопроект про зміни до Бюджетного кодексу щодо врегулювання можливості фінансування центрів культурних послуг за рахунок бюджетних коштів.

За законопроект «Про внесення змін до статті 89 Бюджетного кодексу України» (№4692) проголосували 269 депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Читайте такожСьогодні в Україні підняли прожитковий мінімум: як зміняться соцвиплати

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розроблений з метою законодавчого врегулювання можливості фінансування центрів культурних послуг за рахунок бюджетних коштів.

«До основних положень законопроекту можна віднести: законодавче врегулювання можливості фінансування центрів культурних послуг за рахунок коштів бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад. Крім того, узгоджено пункт 5 частини першої статті 89 Бюджетного кодексу України з нормами законодавства про культуру, про освіту, про тваринний світ з метою конкретизації напрямів, за якими здійснюються видатки з бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад», - наголошується в документі.

Концепція реформи

5 січня Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Концепції реформи фінансування системи забезпечення населення культурними послугами.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, реформа повинна зробити так, щоб бюджет не містив установи, а фінансував конкретні надані ними культурні послуги.