"Укроборонпром" реорганізують у 9 галузевих холдингів / REUTERS

Понад 60 підприємств Державного концерну "Укроборонпром" під час реформування будуть реорганізовані в дев'ять холдингових компаній, шість з яких увійдуть до складу майбутнього холдингу" оборонні системи України", а три – в "аерокосмічні системи".

Читайте такожРада ухвалила закон про оборонні закупівлі

Як передає прес-служба Концерну, про це заявив віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський під час представлення в.о. голови держконцерну Ігоря Фоменка.

Відео дня

"Всі розуміють, що "Укроборонпром" потрібно реформувати: частина підприємств, які втратили зв'язок з оборонною промисловістю, потрібно передати на приватизацію до Фонду держмайна, інші складуть основу 9 холдингових компаній за напрямками: 6 з них увійдуть до складу майбутнього холдингу під робочою назвою "оборонні системи України", а 3 – в "Аерокосмічні системи", - цитує Уруського прес-служба концерну.

Коментар віце-прем'єра Уруський

За словами віце-прем'єра, "немає ніякої битви між "Укроборонпромом" і Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості", яке відповідає за державну політику оборонно-промислового комплексу.

"За рік-півтора ми маємо побачити нове обличчя оборонної промисловості України. У цьому контексті багато часу займе процес трансформації державних підприємств в акціонерні товариства. Таким чином, понад 60 підприємств буде корпоратизовано. Сподіваюся, цей процес ми запустимо, не чекаючи прийняття відповідного законопроекту, який стане додатковим фактором реалізації цієї реформи", - цитує віце-прем'єра прес-служба Концерну.

Що цьому передувало

  • 6 жовтня президент Володимир Зеленський звільнив Айвараса Абромавічуса з посади Голови Державного концерну "Укроборонпром", а також призначив тимчасовим головою концерну Ігоря Фоменка.
  • У серпні віце-прем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський анонсував трансформацію держконцерну "Укроборонпром" і зміну його менеджменту.

Довідка УНІАН

  • Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.