У Швеції розповіли, по чому вдарить наступний пакет санкцій ЄС проти Росії

Обговорення нового пакету санкцій перебуває на ранній стадії.

Наступний пакет санкцій Європейського Союзу повинен включати кроки проти тіньового флоту танкерів, які перевозять російську нафту в обхід обмежень. Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем перед зустріччю міністрів закордонних справ ЄС, пише Reuters.

"Прийняття 14-го пакету санкцій є однією з найважливіших речей. Ми подбаємо про те, щоб включити заборону на імпорт скрапленого природного газу, а також заходи щодо стримування російського тіньового флоту", – сказав Більстрем, прибувши на зустріч.

Зазначається, що обговорення пакету санкцій перебуває на ранній стадії, і його ухвалення не планується на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС в Люксембурзі.

Санкції проти РФ

На початку квітня 2024 року віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що ЄС почав роботу над 14-м пакетом санкцій проти Росії, який покликаний зменшити можливості агресора обходити вже запроваджені санкції. Основна мета цього пакету - обмежити здатність РФ обходити вже запроваджені санкції.

Попередній, 13-й, пакет санкцій проти Росії Євросоюз затвердив у лютому. Було вирішено застосувати обмежувальні заходи відносно додаткових 106 фізичних і 88 юридичних осіб за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України.

Вас також можуть зацікавити новини: