Сергій Волков: Kernel допустив до аукціону всіх кваліфікованих акціонерів, які хотіли взяти участь, – жодних обмежень не було

Актуально

Долучити фізичних осіб в цей процес без публікації проспекту емісії неможливо, це прямо заперечує закон, зазначив фінансовий директор Kernel Сергій Волков.

Kernel випустив додаткові акції для якнайшвидшого залучення коштів інвесторів. Це було необхідно для виконання умов реструктуризації кредитного портфеля і недопущення дефолту компанії. Про це в інтерв’ю latifundist.com заявив фінансовий директор Kernel Сергій Волков.

Він повідомив, що на вимогу кредиторів компанія мала залучити $60 млн. "Kernel допустив до аукціону всіх кваліфікованих акціонерів компанії, які хотіли взяти участь, – жодних обмежень не було. Щодо приватних інвесторів – ми би залюбки прийняли від них внески в акціонерний капітал, проте на рівні законодавства ЄС є заборона на участь приватних некваліфікованих інвесторів у подібних транзакціях. Kernel і раніше, після проведення IPO, залучав додатковий акціонерний капітал без допуску приватних інвесторів, щоб не порушувати вимогу європейського законодавства", — наголосив фінансовий директор.

Крім того, загальна кількість заявок від індивідуальних інвесторів, які подали заявки, склала всього $2,6 млн. Навіть за всіх умов цієї суми, ймовірно, не вистачило б навіть на покриття витрат на підготовку проспекту емісії.

"Долучити фізичних осіб в цей процес без публікації проспекту емісії неможливо, це прямо заперечує закон. Процес випуску з проспектом емісії — це не менше ніж 4-6 місяців, а в умовах війни, можливо, і довше. Сам процес коштував би компанії декілька мільйонів доларів видатків", — пояснив Сергій Волков.

Відповідаючи на питання щодо ціни акцій, Сергій Волков заявив, що її встановили самі інвестори, а не Kernel. Всі умови тендеру, включно з ціною, були попередньо погоджені з польським регулятором фінансових ринків — жодних зауважень не надходило.