Українці з початку року взяли понад 130 мільйонів гривень "теплих кредитів"

Найбільшу економію енергоспоживання дає комплексна термомодернізація будинку.

Понад 130 мільйонів гривень "теплих кредитів" на енергомодернізацію житла вже видано населенню та ОСББ цього року.

Читайте також"Ощадбанк" починає видачу "теплих кредитів"

Про це повідомила прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

"Всього з початку програми в цьому році (13 квітня - УНІАН) населенню та ОСББ видано понад 130 мільйонів гривень "теплих кредитів" на енергоефективні мети", - сказано в повідомленні.

Зокрема, минулого тижня програмою скористалися ще 1544 сім'ї та 122 ОСББ, які залучили: понад 35 мільйонів гривень на утеплення багатоповерхівок; близько 32 мільйонів гривень - на енергоефективні заходи в приватних будинках; 900 тисяч гривень - на встановлення твердопаливних котлів.

Зазначається, що найбільшу економію енергоспоживання дає комплексна термомодернізація будинку (встановлення ІТП, заміна вікон на енергоефективні, утеплення фасадів, даху, підвалу тощо).

У прес-службі нагадали, що державні банки – "Ощадбанк", "Укргазбанк", "ПриватБанк", "Укрексімбанк" - готові надавати "теплі кредити", дотримуючись вимог карантину.

Довідка УНІАН. Механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.