Ощадбанк приєднався до видачі кредитів на термомодернізацію / фото УНІАН

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження уклало договір про співробітництво з державним "Ощадбанком" щодо реалізації програми "теплих кредитів" у 2020 році, повідомила прес-служба агентства.

Читайте такожПрезидент ставити амбітні цілі з утеплення житла на 2020 рік - Оржель

Відзначається, що у 2020 році "Ощадбанк" буде надавати "теплі кредити": фізичним особам - на енергоефективні заходи в приватних будинках, а також на придбання твердопаливних котлів; ОСББ - на енергозберігаючі заходи у багатоквартирних будинках.

Відео дня

Довідка УНІАН. На сьогодні 4 державні банки – "Ощадбанк", "ПриватБанк", "Укргазбанк" і "Укрексімбанк" - будуть надавати "теплі кредити" у 2020 році.

Механізм фінансування "теплих кредитів" передбачає відшкодування 20% суми кредиту (але не більше 12 тисяч гривень) для громадян при заміні газових котлів, 35% суми кредиту (але не більше 14 тисяч гривень) на енергоефективне обладнання і матеріали для фізичних осіб, 40% тіла кредиту (але не більше 14 тисяч гривень у розрахунку на одну квартиру) на енергоефективне обладнання і матеріали для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів. При цьому громадянам, які отримують субсидію, компенсується 70% суми кредиту.