"Укрпошта" переходить на наземне сполучення з Білоруссю / фото facebook ukrposhta

Національний поштовий оператор "Укрпошта" переходить на наземне сполучення з Білоруссю, зокрема компанія продовжить доставляти відправлення в напрямку Білорусі наземним транспортом.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожБілорусь відреагувала нотою протесту на рішення України припинити авіасполучення

Відео дня

"Укрпошта" продовжує доставляти відправлення в напрямку Білорусі з України. Доставка відправлень буде виконуватися наземним автотранспортом", - сказано в повідомленні.

Компанія також надасть поштовому оператору "Белпочта" можливість відправляти посилки українським клієнтам.

Крім цього "Укрпошта" забезпечить транзит відправлень інших пошт світу в Білорусь наземним транспортом, а також продовжить виконання спільного проекту з авіакомпанією Windrose Airlines для міжнародного мобільного маркетплейсу Joom. В рамках цього проекту виконуються регулярні вантажні чартерні рейси з Гонконгу до Києва з подальшим наземним транспортуванням частини відправлень для Молдови та Білорусі.

Відзначається, що через зміну способу доставки можливі зміни в термінах доставки відправлень в Білорусь.

Згідно з даними "Укрпошти", щомісяця з України в Білорусь відправлялося до 10 тис. посилок, дрібних пакетів, листів і майже така ж кількість відправлень надходила в Україну.

Авіасполучення з Білоруссю

  • Україна з 00:00 26 травня припиняє авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.
  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни - Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про мінування. Літак перевірили, бомбу не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.
  • Після посадки влада країни затримала засновника опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який знаходився на борту літака.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головним редактором NEXTA на борту вислав винищувач Міг-29.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська зазначила, що "цілком очевидно, що це операція спецслужб із захоплення літака - заради того, щоб затримати активіста і блогера Протасевича".
  • Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).
  • Ряд європейських країн заявили про можливе введення санкцій проти Білорусі за даний інцидент. Крім того, деякі авіакомпанії негайно припинили використання повітряного простору Білорусі.