Через коронавірус уряд Грузії сплатить населенню "комуналку" за чотири місяці

Комунальні послуги сплатять за листопад, грудень, січень та лютий.

Уряд Грузії сплатить населенню комунальні рахунки за електроенергію та природний газ за чотири місяці.

Про це прем'єр-міністр країни Георгій Гахарія заявив на засіданні уряду, повідомляє Newsgeorgia.

Читайте такожВ очікуванні "спекотної" зими. Скільки коштуватиме газ і "комуналка"

Комунальні послуги сплатять за чотири місяці - листопад, грудень, січень і лютий. Ті, хто не потребують такої допомоги, можуть подати відповідну заяву.

«Ми вже озвучили третю хвилю антикризового плану уряду. Це включає допомогу як бізнесу, так і соціальну підтримку. З 1 листопада починається оплата комунальних послуг нашим громадянам у зимовий період. Це буде чотири місяці, починаючи з листопада. Ця допомога торкнеться кожної сім'ї, яка споживає електроенергію до 200 кВтг, а також до 200 кубометрів газу, включаючи плату за воду та очищення. Це той мінімум, чим сьогодні уряд може підтримати своїх громадян", - заявив Гахарія.

У Грузії кількість абонентів, які споживають щомісяця менше 200 кВт електроенергії, становить 1,2 млн осіб. Влада витратить 17 мільйонів ларі ($5,3 млн) на оплату їх комунальних послуг.

Також у Грузії 670 тисяч абонентів, які споживають до 200 кубометрів природного газу на місяць. Для погашення їхніх рахунків держава виділить 27 мільйонів ларі (майже $8,4 млн).

"Комуналка" в Україні

Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг на кінець вересня 2020 року становить 54,4 млрд грн.