Відмовилися від податкових канікул: підприємства "Метінвесту" поповнили бюджет Маріуполя на понад 940 мільйонів

Група "Метінвест" відмовилася від податкових канікул, передбачених законом №3220 "Про внесення змін до Податкового кодексу України", ухваленого у зв'язку з карантином.

Про це повідомили керівники підприємств Групи "Метінвест". Таке рішення було прийнято, щоб підтримувати бюджет Маріуполя податковими відрахуваннями у період карантину.

Читайте такожГрупа Метінвест закупила для працівників одного зі своїх підприємств 2 тисячі енергоефективних наборів

Зазначається, що за дев'ять місяців 2020 року меткомбінати та інші активи Групи "Метінвест" направили до бюджету Маріуполя понад 940 млн грн.

Генеральний директор МК "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі зазначив, що промисловість в Україні виконує найважливішу роль – вона створює базис, у тому числі податковий, для зростання інших галузей.

"Наші податки й відрахування до бюджету – це наш суттєвий внесок у створення фінансової можливості для міста забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати заробітну плату вчителям, лікарям, працівникам комунальних служб, проводити протиепідемічні заходи в цей непростий час", - наголосив Цкітішвілі.

Гендиректор ММК імені Ілліча Тарас Шевченко заявив, що коронавірус негативно вплинув як на обсяги споживання сталі, так і на цінові тренди.

"Криза, що почалася минулого року, триває. Падіння глобального металургійного ринку впливає на роботу наших підприємств й на роботу підрядників. Але навіть в цих умовах ми робимо все можливе, щоб наше підприємство залишалося стійким, а наш внесок у розвиток країни й міста – істотним", – зазначив Шевченко.