Ідеальний матрац – річ дуже суб'єктивна, тому що підбирається спальний аксесуар з урахуванням виключно індивідуальних уподобань, особливостей організму та навіть звичок сну. Саме тому виробники матраців пропонують такий широкий асортимент моделей, з різними наповнювачами, пружинами та чохлами.

Перед тим, як купити матрац (а зробити це можна в торгових центрах на кшталт 4ROOM, у тому числі онлайн), рекомендуємо ознайомитись з декількома базовими порадами.

Точний розмір

Відео дня

Ортопедичні матраци з незалежними пружинами необхідно укладати лише відповідні ліжкові основи із широкими ламелями. Крім того, важливо точно виміряти основу та вибрати матрац, який підходить по довжині та ширині аж до сантиметра. Якщо взяти матрац трохи більше або менше підстави, спати буде некомфортно.

Аналогічна ситуація із висотою матраца. Бажано, щоб виріб трохи виступав зверху над бортами меблів.

Жорсткість

Підходяща жорсткість спального аксесуара - поняття індивідуальне, тому перед покупкою краще хоча б пару хвилин полежати на передбачуваній покупці.

Якщо подивитися на загальні рекомендації, то дітям та підліткам краще спати на жорстких матрацах, дорослим – на виробах середньої жорсткості. Літнім можна наглядати собі помірно-м'які матраци.

Вага

Сучасні матраци у переважній більшості – ортопедичні вироби. Тобто вони призначені ще й для того, щоб правильно підтримувати тіло людини під час сну, незалежно від пози. Для цього в них є незалежні пружинні блоки та/або різні пружні наповнювачі.

Водночас враховуйте, що кожен тип пружин і набір наповнювачів буде працювати тільки тоді, коли вага людини, що лежить на ньому, не перевищує зазначеної виробником величини (зазвичай це 90-100 кілограм на спальне місце). Якщо ваша вага більша – вибирайте посилені моделі.

Комфорт

Не забувайте про комфорт. Крім пружин, штучної піни або латексу в матрацах є і верхній комфортний шар. Це може бути матеріал з ефектом пам'яті, який у комплексі з іншими наповнювачами або сам собою забезпечує "невагому" підтримку. Це може бути інша адаптивна піна, піна з масажним ефектом або навіть гель, що охолоджує.

Що ознайомитися з актуальним асортиментом спальних аксесуарів, ви можете відвідати інтернет-магазин меблів ТЦ 4ROOM. В однойменному торговому центрі та на сторінках інтернет-магазину представлена продукція більш ніж 200 салонів.