Фото УНИАН

Міністерство економічного розвитку і торгівлі покращило прогноз зростання обсягів будівельної діяльності 2016 року до 8,5% з 5,1%.

Відповідний прогноз міститься в аналітичному матеріалі, опублікованому на сайті відомства.

"Ми покращуємо оцінку зростання обсягів будівельної діяльності за підсумками 2016 року до 8,5% (проти раніше прогнозованих 5,1%)", - йдеться в аналітичному матеріалі.

Відео дня

На думку аналітиків міністерства, до кінця року темпи зростання будівництва сповільняться в зв'язку з ефектом порівняльної бази 2015 року, проте загалом ситуація продовжить покращуватися.

Читайте такожБудівництво в Україні подорожчало майже на 10%

"Покращення фінансового стану підприємств і подальша активізація їх виробничої та інвестиційної діяльності, а також поступове поліпшення фінансового стану домогосподарств на тлі зростання реальної заробітної плати дозволить будівельної діяльності демонструвати досить високі темпи зростання", - підкреслили в міністерстві.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, будівельні підприємства України в січні-серпні 2016 року збільшили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 11,9% – до 36,9 мільярда гривень.

Будівельні підприємства України 2015 року скоротили обсяги робіт порівняно з аналогічним періодом минулого року на 14,9% – до 55,9 мільярда гривень.