fonstola.ru

Енергогенеруюча компанія "Київенерго", яка постачає теплову та електричну енергію споживачам столиці, відновлює проведення гідравлічних випробувань тепломереж, які були припинені для уникнення відключень гарячої води у період зниження температури повітря.

Читайте такожМаріуполь на півроку залишать без гарячої води через величезні борги

Згідно з повідомленням компанії, з 24 квітня гідровипробування проводяться у Святошинському, Оболонському, Голосіївському, Подільському та Солом'янському районах столиці.

Відео дня

"З 24 квітня по 8 травня випробування тепломереж проводитимуться від станції теплопостачання "Біличі" та районних котелень "Теремки", "Мінська" і "Центральна", - сказано в повідомленні.

На цей період гаряче водопостачання буде тимчасово припинено для 299 житлових будинків, 11 лікувальних закладів, 15 дитячих садків, 13 шкіл і 85 відомств у Святошинському районі; для 80 житлових будинків, 2 лікувальних закладів, 6 дитсадків, 4 шкіл та 22 відомств в Оболонському районі; для 5 житлових будинків і 4 відомств у Подільському районі; для 29 житлових будинків, 3 дитсадків, 2 шкіл, 6 відомств у Голосіївському районі.

Крім того, з 25 квітня по 8 травня випробування тепломереж проводитимуться від районної котельні "Микільська Борщагівка". На цей період гаряче водопостачання буде тимчасово припинено для 511 житлових будинків, 6 лікувальних закладів, 35 дитячих садків, 22 шкіл, 140 відомств у Святошинському районі, а також для 4 житлових будинків і 4 відомств у Солом'янському районі.

Згідно з повідомленням, кияни можуть уточнити терміни проведення гідравлічних випробувань на кожній окремо взятій вулиці міста на офіційному сайті "Київенерго".

При цьому прес-служба компанії зазначила, що відключення від гарячого водопостачання ряду київських будинків і установ є вимушеним заходом, оскільки без цього випробувати тепломережу технологічно неможливо.

Згідно з повідомленням, гідравлічні випробування дозволяють виявити і відремонтувати найбільш зношені ділянки мереж, тим самим запобігши появу пошкоджень в холодну пору року.

Як повідомляв УНІАН, 19 квітня "Київенерго" припинило відключення гарячої води у столиці через похолодання.

Довідка УНІАН. "Київенерго" генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу найбільшого в Україні приватного енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова.

Генерацію електричної енергії "Київенерго" здійснює на двох теплоелектроцентралях - ТЕЦ-5 (встановлена електрична потужність - 700 МВт, теплова - 1874 Гкал/год) і ТЕЦ-6 (встановлена електрична потужність - 500 МВт, теплова - 1740 Гкал/год). Транспортування електроенергії забезпечується мережею повітряних і кабельних ліній загальною протяжністю понад 11,7 тис. км.