Фото УНИАН

Про це повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів з посиланням на Мінсоцполітики.

В повідомленні наголошується, що соціальні виплати, які були призначені або продовжені переселенцям до набрання чинності відповідною постановою, здійснюються за фактичним місцем їхнього проживання (перебування) у разі видачі їм до 31 грудня 2014 року довідки про взяття на облік.

Відео дня

Читайте такожСтуденти-переселенці мають обрати місце навчання до 12 грудня

Постановою уряду № 637 «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» передбачено, що призначення та продовження виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), довічних державних стипендій, усіх видів соціальної допомоги і компенсацій, матеріального забезпечення та надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування переселенцям здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується відповідною довідкою.

Читайте такожВ уряді запевняють, що всі переселенці з Донбасу проведуть зиму в комфортних умовах

«Нагадаємо, що особам, які переміщуються з Криму або районів проведення АТО, для отримання довідки про взяття на облік необхідно звернутися до територіального управління соціального захисту населення за фактичним місцем проживання (перебування)», - йдеться у повідомленні. Адреси територіальних управлінь соціального захисту населення можна знайти на веб-сайті Мінсоцполітики (mlsp.gov.ua).