Фото УНИАН

Рівень безробіття в Україні у січні зріс до 2% з 1,9% станом на початок 2015 року, йдеться у повідомленні Державної служби статистики України.

Згідно з повідомленням, в абсолютних цифрах кількість безробітних в Україні у січні становила 525 тис. осіб, з яких 415 тис. одержують допомогу з безробіття. При цьому середній розмір допомоги порівняно з початком року зріс на 20 грн – до 1252 грн. Конкурс на одне вакантне місце знизився до 13 осіб проти 15 осіб станом на 1 січня 2015 року.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року рівень безробіття продовжив зростання, і збільшився порівняно з листопадом на 0,2 п. п. – до 1,9%. В абсолютному виразі кількість безробітних становила 512 тис. осіб проти 450 тис. у листопаді, при цьому кількість людей, що одержують допомогу з безробіття зросла на 65 тис. осіб – до 408,4 тис.

Відео дня

Читайте такожУкраїнцям через війну та спад економіки заборгували 2,5 млрд гривень зарплат

Раніше міністр соціальної політики України Павло Розенко ініціював звільнення голови Державного центру зайнятості України Юрія Харченка за незадовільну роботу з працевлаштування вимушених переселенців.

У лютому Верховна Рада України підтримала у першому читанні проект закону про зміни термінів і виплат допомоги з безробіття. Згідно з документом, допомога з безробіття має виплачуватися двічі на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, і не пізніше 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.