REUTERS

Кабінет міністрів України затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2015 рік з обсягом загальних доходів у 234,4 млрд грн і дефіцитом, який покриватиметься безпосередньо з держбюджету, в 19 млрд грн, йдеться в повідомленні Міністерства соціальної політики України, опублікованому на сайті уряду. 

У Мінсоцполітики наголосили, що бюджет ПФУ є збалансованим і передбачає зростання власних доходів фонду порівняно з 2014 роком на 5,2% – до 172,5 млрд грн. При цьому обсяг видатків також зросте – на 4% порівняно з 2014 роком, до 253,4 млрд грн. 

«Перехідний залишок коштів на кінець року для проведення авансового фінансування пенсійних виплат становить 1,7 млрд грн», – йдеться в повідомленні Мінсоцполітики. 

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у 2014 році дефіцит бюджету Пенсійного фонду становив 17 млрд грн при загальних доходах 234 млрд грн. 

Читайте такожБюджетні відрахування до Пенсійного фонду хочуть скоротити на 3,9 млрд гривень

Кабінет міністрів України в рамках виконання реформ, узгоджених з ключовим кредитором країни, – Міжнародним валютним фондом запропонував парламенту в 2015 році зробити ряд ключових кроків у сфері пенсійного забезпечення. Зокрема, Кабмін запропонував закріпити принцип поетапного підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок і збільшення страхового стажу для осіб, що мають право на пільгову пенсію, а також знизити до 85% обсяг пенсій, які виплачуються працюючим пенсіонерам.

Крім того, Кабмін запропонував повністю виключити виплату пенсій пенсіонерам, які працюють на посадах, що дають право на призначення спеціальних пенсій, – народним депутатам, державним службовцям і прирівняним до них особам – суддям, прокурорам та іншим.