В Україні до кінця року очікується близько 2 млн іноземних туристів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила сьогодні на прес-конференції голова Державного агентства з туризму та курортів Олена Шаповалова.

«Ми розраховуємо, що туристичний потік буде збільшено не на 20%, як це було в минулому році, а на 30-40%, і складе до кінця року 2 млн туристів», - сказала О.Шаповалова.

Відео дня

При цьому вона зазначила, що українські туристи торік, за даними Державної прикордонної служби, найчастіше відвідували Туреччину, Росію, Єгипет, Польщу, Румунію, Об’єднані Арабські Емірати, Грецію, Німеччину, Ізраїль, Чехію.

В той же час у 2011 році іноземні туристи приїздили до України найчастіше з Росії, Польщі, Білорусі, Німеччини, США, Італії, Румунії, Туреччини, Великої Британії, Ізраїлю.

О.Шаповалова зазначила, що проведення Євро-2012 є вагомим чинником для збільшення в’їзного туристичного потоку до України. За словами голови держагенства, очікується, що під час Євро-2012 Україну можуть відвідати до 1 млн іноземних туристів, особливо з тих країн, команди яких гратимуть в Україні. Зокрема, в поточному році, порівняно з 2010-м, лише у містах, що приймають футбольний чемпіонат, кількість закладів розміщення збільшилась на 114%. Найбільше зростання відбулось у Донецьку – на 357% та у Львові – на 279%.