Ілюстрація REUTERS

Національний банк України відкликав генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій у професійних учасників ринку цінних паперів: «Першої фондової брокерської компанії», фондової біржі «Універсальна» та компанії «Таргет Трейд».

Читайте такожВ обмінниках продовжують дешевшати долар та євро

Як повідомляється на сайті регулятора, «Перша фондова брокерська компанія» звернулася до НБУ з проханням про відкликання ліцензії за власною ініціативою, а щодо двох інших компаній Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку анулювала ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Національний банк в 2017 році провів 1018 перевірок обмінних пунктів небанківських фінустанов у Києві і у всіх областях України, виявивши 115 нелегальних пунктів обміну.

В кінці листопада минулого року Нацбанк відкликав генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій у фінансової компанії «Абсолют Фінанс», що об'єднує найбільшу мережу небанківських пунктів обміну валют, пояснюючи це рішення виявленими численними фактами порушень порядку валютно-обмінних операцій.