Импортер алкоголя

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дав дозвіл дистриб'ютору алкогольних напоїв «Винфорт» (Одеська обл.) на одержання контролю над одним із найбільших українських виробників ігристих вин «Одеським заводом шампанських вин», йдеться в повідомленні АМКУ.

«Надано дозвіл «Винфорт» (м. Одеса) на придбання акцій «Одеського заводу шампанських вин» (м. Одеса), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства», - сказано в повідомленні комітету.

За даними Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, станом на кінець 2013 року, власником 99,9% акцій «Одеського заводу шампанських вин» була нідерландська «Ді.Сі.Е. Холдінг Б.В.».

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, «Одеський завод шампанських вин» у 2013 році отримав 27,4 млн грн чистого збитку, що на 40% більше, ніж у 2013 році. Вартість активів компанії за підсумками минулого року скоротилася на 21,3% - до 110,9 млн грн.

Довідка УНІАН. Компанія «Винфорт» заснована у 1999 році як підприємство, що спеціалізується в галузі імпорту та торгівлі алкогольними напоями. Компанія імпортує алкоголь під брендами teacher's, Vana Tallinn, GatoNegro, Jim Beam, Ardmore і багатьма іншими.

«Одеський завод шампанських вин» - один із лідерів галузевого ринку. Виробляє 34 види продукції ТМ «Одеса», ТМ «l'odessika» і ТМ «Henri Roederer». З 2009 року завод шампанських вин входить в міжнародну групу компаній «Gruppo CAMPARI».