Украинские акции на Варшавской бирже достигли минимума за два месяца / REUTERS

Індикатор вартості акцій українських емітентів на Варшавській фондовій біржі WIG Ukraine завершив останній тиждень на мінімальному значенні за останні два місяці, опинившись трошки вище досягнутого в першій половині березня історичного мінімуму.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, український індекс за останні п'ять сесій втратив ще 3,3% (після 2,5% мінуса тижнем раніше), закрившись у п'ятницю на рівні 310,58 пунктів, що лише на 1 пункт вище, ніж мінімальне значення минулого тижня.

Українські акції подешевшали на тлі позитивної динаміки основних індикаторів варшавського ринку, які додали близько 1%.

Відео дня

Найбільше минулого тижня подешевшали акції найбільшої української компанії на ВФБ, Kernel (на 8,1%), а також Milkiland (-7,4%) і IMC (-5%).

Нині з восьми українських компаній, які котируються на головному майданчику, подорожчали тільки Astarta (+3,4%), Ovostar Union (+0,31%) і спекулятивний Agroton (+4,5%).

Судноплавна компанія KDM Shipping зберегла свою капіталізацію на рівні минулого тижня.

Читайте такожУкраїнський фондовий ринок почав тиждень з ривка вгору

Як повідомляв УНІАН, у першій половині березня WIG Ukraine на фоні окупації Криму Росією оновив свій історичний мінімум на рівні близько 295 пунктів. У другій половині місяця до початку квітня індекс відпрацював частину втрат, піднявшись до близько 370 пунктів, але після цього на тлі триваючої нестабільної ситуації на південному сході України продовжив падіння. З початку квітня до останнього закриття індекс втратив вже 16,5%.