Конструктивно Redmi Note 7 Pro ідентичний своєму "молодшому брату" / фото Xiaomi India

Компанія Xiaomi на спеціальному заході в Індії анонсувала Pro-версію смартфона Redmi Note 7 з більш просунутою подвійною камерою і іншими фішками.

Читайте такожBloomberg порахував, як за останні роки подорожчали смартфони найвідоміших брендів

Про це повідомляє портал Gagadget.com.

Відео дня

Redmi Note 7 Pro отримав такий самий 6,3-дюймовий дисплей зі співвідношенням сторін 19.5:9 і розподільчою здатністю 2340x1080 пікселів. Фронтальна камера вписана у невеликий виріз-крапельку. Попереду і ззаду використовується скло Gorilla Glass 5 з ефектом 2.5 D. Серцем став 11-нанометровий восьмиядерний процесор Snapdragon 675 з графікою Adreno 612, тоді як у стандартній моделі встановлено Snapdragon 660. Буде дві версії - з 4 ГБ оперативної та 64 ГБ вбудованої пам'яті, а також топовий варіант з 6 ГБ оперативної пам'яті та накопичувачем на 128 ГБ. Можна додатково вставити картку microSD об'ємом до 256 ГБ, але виключно замість другої сімки. За словами виробника, це найпотужніший апарат лінійки Redmi Note, в бенчмарку AnTuTu його результат становить 180,808 балів.

фото Xiaomi India

На тильній стороні розташувалася подвійна камера. Основний модуль оснащений світлосильною оптикою f/1.79 і 48-мегапіксельним сенсором Sony IMX586 замість Samsung GM1 в китайському Redmi Note 7 (важливе уточнення, і ми про це ще поговоримо). Смартфон вміє поєднувати чотири пікселі в один для отримання якісніших 12-мегапіксельних знімків при поганому освітленні. Електронна стабілізація. Підтримується запис 4K-відео. Допоміжна 5-мегапіксельна камера використовується для розмиття заднього плану, розробники до того ж додали шість ефектів боке з різною формою світлових плям. Під час зйомки працює штучний інтелект, є й режим імітації студійного світла. Фронтальна 13-мегапіксельна камера підтримує програмне розмиття фону на селфі, а також розблокування по обличчю. На спинці передбачений звичний сканер відбитків пальців.

фото Xiaomi India

Конструктивно Redmi Note 7 Pro ідентичний своєму "молодшому брату", тому не намагайтесь його зігнути. Нанопокриття P2i забезпечує захист від бризок і випадкових проливань рідини, але занурювати його у воду не варто. Акумулятор ємністю 4000 мА/год підтримує швидку зарядку Quick Charge 4.0 через порт USB Type-C, хоча в коробку поклали звичайний зарядний пристрій потужністю 10 Вт. На верхньому торці знаходяться 3.5-мм роз'єм для навушників та ІК-порт для керування технікою. NFC-чіп так і не додали. Мабуть, Xiaomi не хоче створювати зайву конкуренцію старшій лінійці Mi. На вибір доступно три кольори корпусу: чорний, а також градієнтні синій і червоний (для ефекту переливів компанія додала спеціальне 6-шарове покриття). У комплекті йде простий силіконовий чохол, окремо будуть продаватися яскраві чохли з перфорацією.

фото Xiaomi India

В Індії продажі Redmi Note 7 Pro стартують 13 березня за ціною від 13 999 рупій (майже $200) за модель на 4/64 ГБ. Старша модель коштує 16 999 рупій або близько $240. Цікаво, що анонсований на презентації Redmi Note 7 відрізняється від моделі для китайського ринку. Насамперед це стосується 12-мегапіксельної подвійної камери.

Мабуть, саме ці версії будуть представлені в Європі, про строки та ціни інформації наразі немає.