Смартфон Meizu Note 9 представлений офіційно / фото detail.meizu.com

Компанія Meizu представила сьогодні в Китаї свій перший смартфон в цьому році - це недорога модель Meizu Note 9, що прийшла на зміну торішній моделі Meizu Note 8.

Читайте такожMeizu представила унікальний смартфон без будь-яких роз'ясненнями ємів і кнопок (фото, відео)

Смартфон Meizu Note 9 оснащується екраном IPS діагоналлю 6,2 дюйма роздільною здатністю 2244х1080 пікселів із каплевидним вирізом під фронтальну камеру. Екран займає 89,23% площі лицьової панелі, пише itc.ua.

В основі лежить однокристальна система Snapdragon 675. Оперативної пам'яті може бути 4 ГБ або 6 ГБ, флеш-пам'ять 64 ГБ або 128 ГБ залежно від модифікації. Смартфон має гібридний слот для двох карток nanoSIM. Обидва слоти підтримують роботу з мережами LTE, замість другої SIM карти можна вставити карту пам'яті microSD ємністю до 256 ГБ.

Основний модуль здвоєною основою камери представлений сенсором зображення Samsung GM1 формату 1/2 дюйма роздільною здатністю 48 Мп з розміром світлочутливого елемента 0,8 мкм і об'єктивом з діафрагмою F/1,7, в додатковому модулі, що відповідає за аналіз глибини сцени, застосовується сенсор з роздільною здатністю 5 Мп. Тобто, технічно все в точності, як у Redmi Note 7, а за фактом як зніматиме смартфон залежить від ПЗ. Фронтальна камера характеризується роздільною здатністю 20 Мп — вона така ж, як у флагманської серії Meizu 16. Функція розпізнавання осіб підтримується.

Ємність акумулятора становить 4000 мА•год, підтримується швидка зарядка потужністю 18 Вт (ЗП відповідної потужності входить в комплект поставки). Є роз'єм 3,5 мм і порт USB-C. Модуля NFC немає, але цього року він (нарешті) з'явиться у флагманській серії.

Смартфон покритий склом із обох сторін і має металеву рамку, на задній панелі є дактилоскопічний датчик. Розміри Meizu Note 9 дорівнюють 153,1х74,4х8,65 мм за маси 169,7 грамів.

На смартфон встановлена операційна система Android 9.0 Pie з фірмовою оболонкою Flyme 7.2.

Новинка надійде в продаж в Китаї 11 березня. Доступно три кольори: білий, чорний і синій. Вартість становить $208 або $237 доларів залежно від обсягу пам'яті.