Ілюстрація REUTERS

Американський телекомунікаційний гігант Verizon Communications з 11 квітня надасть своїм абонентам в Чикаго і Міннеаполісі доступ до бездротової мережі нового покоління 5G.

Читайте такожМінінфраструктури хоче покрити головні українські автомагістралі 5G зв'язку язком

Для того, щоб отримати можливість використовувати 5G мережу, клієнтам Verizon знадобиться мобільний телефон Motorola Z3 і пристрій 5G moto mod для підключення до мережі 5G, пише РБК.

Відео дня

Послуга доступна абонентам з безлімітним тарифним планом оператора за додаткові $10 в місяць. Отримавши від оператора пристрій 5G moto mod, вартістю в $50, абоненти Verizon отримають доступ до мережі в перші три місяці безкоштовно, повідомляє CNBC.

Вперше Verizon розгорнула мережі 5G в жовтні минулого року в чотирьох американських містах — Х'юстоні, Індіанаполісі, Лос-Анджелесі і Сакраменто. Абонентам цих міст була запропонована комерційна послуга 5G Home.

Verizon першою серед конкурентів надала своїм клієнтам доступ до мережі 5G. Така надшвидкісна мобільна мережа істотно прискорює доступ до інтернету зі сматрфонів. Вона забезпечує швидкість передачі даних у 50-100 разів вищу, ніж мережа 4G.