Збільшені посадові оклади отримають близько 29 тис. листонош / фото УНІАН

Національний оператор поштового зв'язку «Укрпошта» у цьому році збільшить посадові оклади листоношам і начальникам сільських відділень у два етапи - з 1 квітня і 1 липня.

Читайте такожВ «Укрпошті» підрахували, що тепер їхні співробітники на 21% частіше вітаються і прощаються з клієнтами

Як повідомляє прес-служба компанії, збільшення окладів з 1 квітня - на 6% і з 1 липня на 6% відбудеться для листонош та начальників сільських поштових відділень, що мають посадовий оклад менше мінімальної зарплати в розрахунку на повну зайнятість.

Відео дня

Відзначається, що підвищення буде проведено за рахунок поліпшення фінансових показників компанії і завдяки отриманню додаткового фінансування на покриття збитків з доставки пенсій, згідно з постановою уряду і з ініціативи президента України.

«Вперше за багато років за підтримки президента України «Укрпошта» отримала 500 млн гривень на покриття витрат на доставку пенсій та монетизованих субсидій. Саме це дає можливість одній з найбільших державних компаній працювати без збитків, без скорочення штату працівників та навіть з підвищенням заробітної плати», - цитує прес-служба міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Відзначається, що в загальному збільшені посадові оклади отримають близько 29 тис. листонош і майже 8,5 тис. начальників сільських поштових відділень.

У прес-службі нагадаємо, що з 1 січня 2019 року «Укрпошта» вже підвищила посадові оклади операторам і начальникам міських відділень з найбільшими обсягами відправлень і платежів.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України передбачив у проекті державного бюджету на 2019 рік 500 млн грн для національного оператора поштового зв'язку «Укрпошта» з метою фінансування заробітної плати листонош, які здійснюють доставку пенсій для українців.

У травні минулого року "Укрпошта" заявила про можливе закриття відділень у селах з населенням менше 2 тис. осіб. Замість цього пропонується пересадити листонош на автомобілі, щоб вони могли їздити до тих сіл, де будуть закриті відділення.

У червні 2018 року президент України Петро Порошенко заявив, що виступає категорично проти скорочення «Укрпоштою» відділень у сільській місцевості, а також намірів припинити надання послуги з виплати пенсій через відділення оператора.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.

«Укрпошта» щорічно здійснює обробку та доставку споживачам більше 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн переказів, а також доставляє більш як 83 млн пенсій.