Фото прес-служби Київстар

Національний телеком оператор підключив до 4G зв’язку нові населені пункти у 7 областях України. Абонентам,  що користуються  USIM-картками і смартфонами з 4G модулем, надано бонусні 10 000 Мегабайтів для мобільного інтернету. Скористатись бонусом абоненти зможуть протягом 30 днів.

У Дніпровській області зв’язок 4G з’явився у містах Нікополь та Покров (Орджонікідзе), на Житомирщині в містах Малин, Андрушівка, Баранівка, Черняхів, Олевськ, у Запорізькій області – Якимівка та Василівка, в Кіровоградській  – Гайворон та Улянівка, в Черкаській – Звенигородка, Шпола, Христинівка, Тальне, в Донецькій області  -  на узбережжі Азовського моря у містечках Ялта, Урзуф,  Білосарайська коса. Завдяки збільшенню мережі 4G ще 470  тисяч жителів України в 110 населених пунктах зможуть користуватись сучасними технологіями мобільного зв’язку. Наразі мережа 4G Київстар охоплює 4328 населених пунктів, де мешкають 23,3 млн людей, або 56% населення країни.

Розвиток нових технологій мобільного зв’язку сприяє збільшенню використання мобільного інтернету. Так, за 2018 рік використання мобільного дата-трафіку в мережі Київстар у порівнянні з 2017 збільшилось на 153%, до 2,7 Гб на абонента, а це більше, ніж використовують абоненти у мережах мобільного зв’язку в Угорщині, Бельгії та Словаччині.  Що цікаво, понад 40% усього трафіку мобільного інтернету вже у мережі 4G.

Відео дня

Київстар є лідером за середньою швидкістю мобільного інтернету серед мобільних операторів України. Такі дані наводять у своєму дослідженні за 2018 рік експерти міжнародної компанії Ookla.

Зв’язок 4G дає абонентам можливість отримувати нові переваги швидкісного мобільного інтернету. Адже з технологією LTE середня швидкість передачі даних є на порядок вищою, а затримка в передачі пакетів інформації (ping) менше в 2,5 рази у порівнянні з сучасними мережами 3G. Для абонентів це можливість швидко обмінюватись «важким» контентом, дивитись онлайн ТВ високої якості зображення, в лічені секунди завантажувати мобільні додатки скрізь, де є покриття мережі.

Київстар надає абонентам великий вибір тарифних планів з безлімітним доступом до мобільного інтернету, і буде й надалі забезпечувати такі можливості. Зокрема, клієнти Київстар користуються необмеженим трафіком на популярні сервіси: YouTube, соціальні мережі, база знань Wikipedia, освітня платформа  Prometheus, тощо.

Щоб розпочати користування 4G необхідно, щоб смартфон та SIM-картка абонента підтримувала технологію LTE. Це можна перевірити з допомогою  USSD-кодів: *245*5# виклик - для перевірки смартфонів; *245*4# виклик - для перевірки SIM-карток. Замінити SIM-картку на USIM з підтримкою 4G/LTE можна безкоштовно в усіх фірмових магазинах Київстар. Також компанія пропонує широкий вибір 4G-смартфонів та гаджетів по вигідній ціні в своїх магазинах і на сайті.