Ілюстрація REUTERS

Українські оператори мобільного зв'язку Vodafone і lifecell сьогодні запустили сервіс оплати проїзду в міському транспорті з допомогою SMS в Івано-Франківську.

Читайте такожVodafone розширив мережу 4G в шести областях України

Згідно з прес-релізом компаній, оплатити проїзд в автобусах і тролейбусах Івано-Франківська можна шляхом відправлення SMS з кодом маршруту на номер 877.

Відео дня

Як відзначили в прес-службі lifecell, Івано-Франківськ став другим містом після Львова, де оператор запустив відповідну послугу. «Абоненти lifecell у Львові менш ніж за місяць продемонстрували, що така послуга дійсно актуальна для жителів міст - кількість SMS-оплат зі старту послуги зросла в 6 разів», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, прес-служба Vodafone зазначила, що їхні клієнти у Львові також користуються SMS-оплатою. «Клієнти Vodafone оплачують проїзд у львівському електротранспорті з допомогою SMS по кілька разів в день. Сподіваємося, що івано-франківці будуть також активно користуватися цим безготівковим і екологічним способом оплати», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, оплатити проїзд у транспорті через SMS найбільших операторів мобільного зв'язку України - Vodafone, Київстар і lifecell можна в Івано-Франківську та Львові.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2018 року «Київстар» спільно з міською радою Івано-Франківська запустив в місті перший в Україні сервіс SMS-оплати за проїзд у транспорті.