У iOS 13 нарешті з'явиться довгоочікуваний темний режим – Dark Mode / фото 9to5mac

Як очікується, компанія Apple анонсує наступну версію своєї мобільної операційної системи iOS 13 в червні цього року під час проведення щорічної конференції для розробників Worldwide Developers Conference.

Читайте такожЗМІ розповіли про новинки Apple: якими будуть iPhone 2019 року

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"По-перше, в iOS 13 нарешті з'явиться довгоочікуваний темний режим – Dark Mode. Це буде загальносистемний темний режим, який можна активувати в налаштуваннях, в тому числі висококонтрастну версію, аналогічну тій, яка вже доступна в macOS", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що iOS 13 матиме безліч змін для планшетів iPad, в тому числі з'явиться підтримка декількох вікон додатків. Кожне вікно також може містити сторінки, які спочатку прикріплені до частини екрану, але можуть бути від'єднані жестом перетягування, перетворюючись на картку, яку можна вільно переміщувати. Ці картки можна буде скласти одну на одну і бачити, які карти знаходяться зверху, а які - знизу.

Крім того, в iOS 13 додадуть новий стандартний жест скасування для введення тексту на iPad. Для його виклику необхідно натиснути трьома пальцями на область клавіатури, а зсув вліво і вправо дозволяє користувачеві скасувати та повторити дії в інтерактивному режимі. При першому виклику віртуальної клавіатури буде демонструватися навчальний посібник, щоб навчити користувачів працювати з новою функцією.

Браузер Safari на iPad буде автоматично запитувати настільну версію сайту при необхідності, запобігаючи часто зустрічається проблему, коли відображаються мобільні версії сайтів навіть при перегляді на великих дисплеях планшетів.

Разом з тим, в iOS 13 перероблена система роботи зі шрифтами, яка принесе переваги як кінцевим користувачам, так і розробникам. Також планується спростити спільну роботу над документами в сторонніх додатках, аналогічно інструментів, доступних у власних програмах Apple Pages, Numbers і Keynote.

Додаток Mail iOS 13 зможе систематизувати повідомлення за категоріями, а самі будуть доступні для пошуку. Користувачі також зможуть додавати повідомлення в чергу "читати пізніше", аналогічну іншим поштовим програмам.

Додатково згадується, що покращиться розпізнавання ключової фрази Hey Siri. Мобільні пристрої будуть рідше помилково спрацьовувати на схожі сторонні звуки, такі як сміх або дитячий крик. Нарешті, в iOS 13 буде оновлено додаток Reminders, з'явиться новий інтерфейс керування гучністю, покращиться підтримка введення на різних мовах, додадуться нові жести для вибору декількох об'єктів, покращиться робота з рядком стану для розробників.