Ілюстрація REUTERS

Компанія Samsung назвала точну дату анонса її нового флагманського смартфона Galaxy Note10.

Читайте такожSamsung має намір випустити смартфон без фронтальної камери

Південнокорейський гігант запрошує представників ЗМІ на черговий захід Samsung Galaxy Unpacked, який відбудеться 7 серпня в Барклайс-центрі в Нью-Йорку.

Відео дня

На єдиному офіційному анімованому зображенні, яке опублікувала Samsung, демонструється стилус, який малює об'єктив камери. Електронне перо S Pen є однією з головних відмінних особливостей флагманської серії смартфонів Samsung Galaxy Note від початку її появи. Раніше ми чули, що стилус поліпшать і з наконечником діаметром всього 0,7 мм він буде розпізнавати 4096 ступенів натискання, пише itc.ua.

Якщо орієнтуватися на попередні чутки та витоки, смартфон Samsung Galaxy Note10 вийде у двох варіантах розміру — стандартний Galaxy Note10 отримає екран діагоналлю 6,3 дюйма, а більший Galaxy Note10 Pro — 6,75 дюйма. Крім того, у Galaxy Note10 Pro буде дві варіації з підтримкою LTE і 5G.

Що стосується дизайну, якщо судити за неофіційними рендерами, які раніше просочилися в мережу, кардинальних відмінностей від попередника і Galaxy S10 у новинці не буде. Тобто, за аналогією з Galaxy Note9 в минулому році нас чекає, швидше, еволюція, ніж революція. Головні відмінності за дизайном від Galaxy S10 — отвір під фронтальну камеру в центрі екрана і компонування модулів основної камери з вертикальною орієнтацією на кшталт смартфонів Huawei. Чутки вказують, що потрійна основна камера Samsung Galaxy Note10 матиме три змінних значення діафрагми, мінливих механічним шляхом. Крім F/1,5 і F/2,4, які підтримують останні моделі, буде додано проміжне значення F/1,8.

Останні чутки вказують на те, що Galaxy Note10 позбудеться аудіороз'єму 3,5 мм і виділеної кнопки Bixby. Крім того, слот microSD нібито буде тільки у старшої версії Galaxy Note10 Pro. Такий собі «даунгрейд» у порівнянні з Galaxy Note9. Звичайно, якщо ця інформація підтвердиться.

Апаратним базисом Galaxy Note10 стануть SoC Snapdragon 855 і Exynos 9825 залежно від регіону. Також можна згадати чутки про підтримку швидкої 45-ватної зарядки. На недавньому заході Mobile World Congress 2019 в Шанхаї Samsung саме демонструвала 45-ватний зарядний пристрій для смартфонів.

Як завжди, захід транслюватиметься у прямому ефірі на офіційному сайті Samsung.