Ілюстрація REUTERS

Компанія «Укрпошта» заявляє про необхідність збільшити тариф на доставку пенсій, без чого вона відмовиться доставляти пенсії з 1 січня 2020 року.

Читайте такожСуд скасував впровадження мобільних відділень "Укрпошти" в невеликих селах

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив генеральний директор компанії Ігор Смілянський, опублікувавши відкритого листа до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра соціальної політики Андрія Реви, віце-прем'єр-міністра Павла Розенка і голови Пенсійного фонду Євгена Капінуса.

Відео дня

«Я заздалегідь попереджую Вас, Міністерство соціальної політики і Пенсійний фонд України про те, що з 1 січня 2020 року АТ «Укрпошта» не доставлятиме пенсії за нинішнім збитковим тарифом. Не буде», - написав Смілянський.

За його словами, є два варіанти виходу із ситуації: або затвердити нові тарифи на доставку пенсій, або винести послугу з доставки пенсій на відкритий тендер.

«Доставка пенсій, як і доставка газет, не входить до переліку обов'язкових поштових послуг у рамках Всесвітнього поштового союзу, і вони можуть надаватися Національним оператором поштового зв'язку на ринкових умовах. Ще раз - на ринкових умовах, визначених на відкритому тендері, а не з регульованим тарифом або виписаним під один банк постановою, як це було з переселенцями Донбасу або нещодавньою постановою Кабміну щодо пілотного проекту з доставки пенсій», - додав він.

За словами Смілянського, уряд має час до 1 вересня, щоб розв‘язати проблему.

Як повідомляв УНІАН, восени минулого року "Укрпошта" також заявляла, що не доставлятиме пенсії з 1 січня, якщо тариф на доставку не буде змінено.

Після цього Кабінет міністрів передбачив у проекті державного бюджету на 2019 рік 500 млн грн для національного оператора поштового зв'язку «Укрпошта» з метою фінансування заробітної плати листонош, які здійснюють доставку пенсій для українців.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України і є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг, зокрема й виплату пенсій, через більш ніж 11 тисяч відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тисяч співробітників.