Ілюстрація REUTERS

Apple звільнила понад 300 осіб у місті Корк (Ірландія), які були найняті в рамках програми оцінки якості роботи голосового помічника Siri.

Читайте такожНа Apple подали до суду через прослуховування користувачів Siri

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Сотні співробітників по всій Європі, які прослуховували запити користувачів Siri, також позбулися своєї роботи. Всі вони були найняті підрядниками Apple, але компанія вирішила припинити дію програми після скандалу з розголошенням конфіденційної інформації", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що разом з цим компанія Apple вибачилася за те, що її підрядники таємно слухали аудіозаписи розмов користувачів з Siri та могли отримати доступ до конфіденційної інформації.

"Ми розуміємо, що не повністю відповідали високим ідеалам, і перепрошуємо за це", - йдеться в заяві на сайті Apple.

Компанія також оголосила про деякі зміни в політиці конфіденційності Siri. Apple обіцяє більше не зберігати за замовчуванням аудіозаписи взаємодії з голосовим помічником, а замість цього буде використовувати згенеровані комп'ютером розшифровки.

Користувачі зможуть самі вибирати, чи вони бажають брати участь в програмі поліпшення роботи Siri за умови суворого контролю конфіденційності чи ні.

Apple буде залучати тільки своїх співробітників для прослуховування запитів, а випадкові записи, які були основним джерелом конфіденційної інформації, будуть видалятися. Ті, хто все-таки погодиться на такі умови, зможуть відмовитися від участі в програмі в будь-який час. Відповідні зміни наберуть чинності восени, коли вийде оновлення програмного забезпечення.