Ілюстрація / REUTERS

Будь-який відбиток пальця підійде для розблокування смартфона Galaxy S10, визнали в корпорації Samsung.

Компанія пообіцяла випустити програмне забезпечення, здатне виправити цей недолік, пише Бі-Бі-Сі.

Про уразливість стало відомо завдяки британці, чоловік якої зумів розблокувати її телефон за допомогою свого відбитку пальця.

Відео дня

У березні цього року, після релізу смартфона Galaxy S10, Samsung назвав технологію аутентифікації по відбитку пальця революційною.

Сканер смартфона використовує ультразвукову технологію розпізнавання 3D-відбитків пальців, щоб ідентифікувати користувача.

У компанії Samsung заявили, що знають про проблему некоректного розпізнавання відбитків і виправлять її.

Читайте такожSamsung представила нові флагманські смартфони Galaxy Note 10 і Note 10+ (відео, фоторепортаж)

Південнокорейський онлайн-банк KaKao звернувся до клієнтів із проханням відключити опцію розпізнавання відбитків пальців для доступу до особистих рахунках до тих пір, поки проблема не буде усунена.

У попередніх звітах про роботу смартфона були зроблені припущення про те, що деякі захисні плівки для телефонів несумісні з датчиком сканування Samsung: вони залишають невеликий повітряний зазор, не щільно прилягаючи до телефону, і це заважає коректному скануванню.

Британська сімейна пара, яка виявила проблему з безпекою на смартфоні, сказала в інтерв'ю виданню Sun, що це "реальна проблема".

Ліза Нільсон купила гелеву захисну плівку для телефону, відсканувала відбиток свого великого пальця правої руки, а потім виявила, що відбиток великого пальця лівої руки також може розблокувати телефон. Вона попросила свого чоловіка спробувати розблокувати смартфон, і він теж зміг це зробити обома руками.

Подружжя провели експеримент з іншим телефоном, нанісши на нього ту ж захисну плівку, - результат виявився таким же.

Як повідомляв УНІАН, компанія Samsung представила три нових смартфони сімейства Galaxy: S10, S10+ і S10e в лютому цього року.