Ілюстрація REUTERS

Три прийдешніх смартфони Apple, які будуть випущені наступногоь року, отримають підтримку зв'язку 5G завдяки інтеграції модему Qualcomm X55, повідомляють обізнані джерела.

Читайте такожОновлення iOS 13.1.2 принесло нові проблеми користувачам iPhone

Модем буде сусідити з власним процесором Apple, імовірно, отримає назву A14 Bionic. Він, швидше за все, буде першим чіпсетом компанії, що виготовляється за нормами 5-нанометрового технологічного процесу. Як очікується, це дозволить підвищити його продуктивність, пише itc.ua.

Відео дня

Зазначимо, це не перші чутки, які стверджують, що iPhone модельного ряду 2020 року отримають підтримку зв'язку 5G. Але вперше йдеться, що в цих пристроях буде використовуватися модем від Qualcomm. Раніше цього року компанії нарешті врегулювали своє тривале патентне протистояння і повернулися до співпраці. Разом з тим, в довгостроковій перспективі Apple, швидше за все, перейде на використання модемів власної розробки. У липні цього року вона викупила відповідний напрям бізнесу в Intel.

Також нові чутки підтверджують попередню інформацію про те, що Apple наступного року перейде на використання процесорів, що виготовляються за нормами 5-нанометрового технологічного процесу. Приблизно в той же проміжок часу власні 5-нм процесори має намір випустити компанія Huawei.

Серед інших ймовірних нововведень смартфонів iPhone модельного ряду 2020 року також згадуються сканер відбитків пальців під дисплеєм. Крім того, наступного року очікується поява «бюджетної» версії смартфона, яка прийде на зміну моделі iPhone SE. Її презентація очікується на початку року.