Ілюстрація REUTERS

Смартфони Google Pixel і Pixel XL незабаром отримають «останнє програмне оновлення». Воно буде випущене в грудні. Хоча ще недавно здавалося, що компанія припинила цикл підтримки пристроїв Pixel першого покоління.

Читайте такожGoogle презентувала нові смартфони Pixel: що в них цікавого (фото, відео)

Справа в тому, що листопадове оновлення безпеки пропонується майже для всіх моделей Pixel, за винятком перших Google Pixel і Pixel XL, пише itc.ua.

Відео дня

Google заявляє, що смартфони Pixel першого покоління не отримають це листопадове оновлення. Але в грудневе оновлення будуть "включені різноманітні оновлення" з листопадових та грудневих оновлень, випущених для інших пристроїв Pixel.

Водночас, Google здивувала власників перших Pixel раніше цього року, надавши їм оновлення операційної системи Android 10. Таким чином, цикл оновлення операційної системи виявився навіть на рік більшим, ніж обіцяла Google спочатку.

Нагадаємо, коли Google анонсувала свої перші смартфони Pixel і Pixel XL в 2016 році, компанія заявила, що пристрої будуть гарантовано отримувати оновлення операційної системи протягом 2 років, а оновлення безпеки – протягом 3 років. Ця інформація досі доступна на сторінці підтримки Google. Таким чином, випуск оновлення з Android 10 і прийдешнього грудневого оновлення для Pixel і Pixel XL вже є жестом доброї волі компанії, а не її зобов'язанням перед клієнтами.